clear sky
14°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

POTRAGA ZA NESTALOM DANKOM ILIĆ

SD UŽIVO IZ BORA: Češlja se deponija na Starom banjskom putu - čekaju se vesti o snimku iz Beča (FOTO/VIDEO)

27.03.2024. 03:18
Piše:
Srbija Danas
Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković/Privatna arhiva

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak oko 13.45 u naselju Banjsko Polje, u Ulici vojvode Radomira Putnika broj 19. Potraga za devojčicom i dalje traje, a ekipa portala Srbija Danas nalazi se na licu mesta!

MUP Bor
MUP Bor / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Oglasio se Dankin pradeda nakon poligrafa

Deda Dankine majke za svoju unuku kaže da je sve vreme u šoku, kao i to da očigledno nije u stanju da iskaže sve ono što joj leži na duši.

- Teško joj je, kao i svima nama, ali ona je majka i samo ona zna kako joj je. Danima je noćila ovde, bila je uz porodicu, a policija je obezbeđivala deo kuće, mada sada su otišli za Bor, tamo su sve vreme - kaže deka.

Naime, on je takođe bio podvrgnut poligrafskom testiranju, koji je, kako kaže, naravno prošao, iz razloga što nema šta da krije i dodaje - cilj je svima isti, da se Danka što pre nađe.

Banjsko Polje
Banjsko Polje / Izvor: Srbija Danas

Banjskim Poljem zavladao muk

Kako prenose naši reporteri ispred kuće je pustoš i tišina, a policijski službenici opet pretresaju kuće i dvorišta u komšiluku. Jedan od komšija je rekao da su i njemu pretresli kuću, kao i to da ne dolazi toliko često jer mu kuća još uvek nije gotova. On nije bio u Banjskom Polju tog dana kada je Danka nestala i ne može da veruje da se to desilo u tako mirnom kraju.

Danka deponija
Danka deponija / Izvor: Srbija Danas

Završena pretraga deponije

Pretraga i pregled deponije za danas završen je nešto pre 12 sati.

Pripadnici MUP Srbije danas su bili na novoj lokaciji koja je pomno pretražena u sklopu istrage i potrage za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora.

Reč je o deponiji na Starom banjskom putu, u blizini borskog naselja odakle je malena Danka nestala prošlog utorka.

značka policije
značka policije / Izvor: Srbija Danas

Cela porodica nestale Danke (2) na ispitivanju

Majka, otac, ujak i drugi članovi porodice nestale Danke Ilić (2) za kojom policija traga već sedmi dan, i danas su u policiji kako bi odgovarali na pitanja za slučaj da imaju informacije koje bi mogle da pomognu tokom istrage.

Porodica male Danke Ilić redovno posećuje policijsku stanicu u vezi s njenim nestankom, pružajući korisne informacije o njenim životnim okolnostima. Dankin ujak proveo je oko dva sata u policijskoj stanici u sklopu istrage.

Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas

Poznato zbog čega se pretražuje deponija

Ekipa portala Srbija Danas trenutno se nalazi na licu mesta a kako saznajemo jedan od policajaca izjavio je da se češlja deponija i da su tu od jutros, kao i da ne znaju koliko će im vremena biti potrebno da sve pretraže.

- Teren na kojem je nestala mala Danka se svakoga dana prečešljava kao i sama okolina Banjskog polja koja se ne sme napuštati, takva je procedura - navode iz policije.

Pogledajte kako izgleda pretraga terena klikom na ovaj LINK

Deponija
Deponija / Izvor: Srbija Danas

Policija našla novi trag?!

Kako saznajemo, pojavio se novi trag istrage o nestanku male Danke Ilić. U okviru svih pretraga policija danas pretražuje deponiju, na Starom banjskom putu

Vatrogasci i policija "češljaju" trenutno ovo mesto.

Policija u Banjskom Polju
Policija u Banjskom Polju / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Nestala Danka je ovuda mogla biti izvedena iz zemlje?

Zbog širenja spornog video snimka ekipa portala Srbija Danas odlučila je da istraži moguće putanje kojima bi ona mogla da bude izvedena iz zemlje. 

Mesto Banjsko Polje u kom je devojčica poslednji put viđena udaljeno je svega 51,9 km od graničnog prelaza "Vrška čuka" koji vodi u Bugarsku i 63,3 km od graničnog prelaza "Ðerdap" koji vodi u Rumuniju.

Vremenski, oba prelaza, su udaljena u proseku oko jedan sat od Banjskog Polja, što suštinski predstavlja ogroman problem u situacijama kada se ne isključuje mogućnost kidnapovanja deteta.

Detaljnije o tome pročitajte u našoj odvojenoj vesti klikom na ovaj LINK

Ujak do detalja opisao šta se dogodilo tog kobnog dana u Banjskom polju

Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić, majke nestale Danke Ilić (2), počinje priču o kobnim minutima u kojima je 26. marta u Banjskom polju kod Bora nestala devojčica za kojom danas traga cela Srbija.


Ujak nestale devojčice je dao na uvid poslednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu kobnog dana, na kojoj se vidi devojčica zajedno sa starijim bratom. Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu sliku.

Više o tome klikom na ovaj LINK

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Privatna arhiva

Sedmi dan potrage

Nastavlja se potraga za nestalom Dankom Ilić, kojoj se svaki trag gubi u utorak, 26. marta u Banjskom polju.

Bojana Otović Pjanović
Bojana Otović Pjanović / Izvor: Pink Printscreen

Major policije: Nalog za kontrolu svih graničnih prelaza je bio izdat i pre "Pronađi me"

- Policijski službenici su od samog početka prijave preduzeli sve mere kako bi se pronašla devojčica. Aktiviranje sistema "Pronađi me" ne znači da policija ne preduzima i druge istražne mere i radnje. Nalozi za pojačanu kontrolu svih graničnih su odmah stavljeni na snagu - rekla je Bojana Otović Pjanović, major policije, gostujući na Hit tvitu, na RTV Pink.

- Ponosna sam na UKP, pripadnike MUP, koji se ne štede, oni i dalje rade. Načelnik je u svakom trenutku na vezi. Helikopteri i dalje nadleću teren, spasioci pretražuju terene kvadovima. Kolege preispituju svih činjenica i okolnosti i moramo da izgradimo rekonstrukciju događaja kako bi objasnili šta se desilo i kako je nestala. Juče smo dobili informaciju o snimku iz Beča, i odmah smo svi u roku od 5 minuta na mestu gde treba da budemo da bismo proverili, uz dobro koordinaciju sa Interpolom, preko naše ambasade raspisana poternica koja je aktivirana i u zemljama u okruženja o nestanku deteta, sa svim obeležjima i o tome kako je bila obučena - dodala je.

- Istraga je obimna, tim stručnjaka je veliki, svi radimo zajedno. Zahvaljujući tehničkim sredstvima i ljudskim resursima se radi na utvrđivanju svih okolnosti i odbacivanjem svih ostalih, ali ne želim da otkrivam previše, da ne bi dali ideju nekom sledećem počiniocu. Ovde su od početka ispunjeni svi uslovi kako bi se aktivirao sistem "Pronađi me", što se proverava na početku, pre puštanja u rad. Podvrgli smo poligrafu, i na sve načine sužavamo broj svih indicija u ovom slučaju - dodala je.

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković/Facebook Printscreen/Ивана Илић

Dankin ujak: "Moja sestra sarađuje sa policijom"

- Svi krive moju sestru, a niko ne zna kako je njoj. Možda deluje hladno, ali se jede iznutra, ovim rečima započinje svoju potresnu ispovest za "Blic" Stefan Dragomirović, ujak nestale devojčice Danke Ilić (2) za kojom se traga već šesti dan.

Ilić Danka
Ilić Danka / Izvor: Interpol Printscreen

Interpol izdao žuto upozorenje

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak oko 13.45 u naselju Banjsko Polje, u Ulici vojvode Radomira Putnika broj 19. Potraga za devojčicom i dalje traje, a prema poslednjim informacijama za njom je raspisana i žuta poternica Interpola.

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Privatna Arhiva/ Shutterstock

Oglasila se bečka policija povodom slučaja nestale Danke

Svedok je dao izjavu i obezbeđen je snimak koji je on sam napravio, rekao je portparol bečke policije Markus Ditrih, nakon vesti da je bečka policija pokrenula istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora. Podsetimo, državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio je da je sinoć na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu u pratnji dve žene koja navodno liči na Danku nestalu u utorak u Srbiji.

"Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku. Državljanin Srbije kontaktirao je srpske nadležne organe, koji su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu", rekao je portparol bečke policije Markus Ditrih.

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Privatna arhiva/Shutterstock

Dankin pradeda o snimku na kojem se sumnja da je nestala devojčica

Pradeda Danke Ilić (2) koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, nije želeo da komentariše snimak na kojem se sumnja da je njegova praunuka jer, kako kaže, nije poneo naočare pa ne vidi najbolje.

Ipak, prokomentarisao je da nije siguran da je to Danka.

Roditelji Danke Ilić
Roditelji Danke Ilić / Izvor: Gogle Maps/Facebook printscreen/ Ивана Илић/ Милош Илић

Oglasila se majka nestale Danke Ilić nakon snimka iz Beča

Povodom snimka, koji je uzburkao javnost, na kome se vidi devojčica u Beču pod pratnjom dve Rumunke koja neodoljivo podseća na nestalu Danku, oglasila se i njena majka.

- Nisam videla nikakav snimak, ja ne gledam društvene mreže - rekla je Ivana.

Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Društvene mreže

Pojavio se snimak nestale Danke

Devojčica Danka je viđena navodno u pratnji dve Rumunke u Beču. Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak.

Kako se na snimku koji je isplivao može videti, dve žene sa torbama stoje na ulici, a oko njih se igra malena devojčica koja podseća na Danku.

Ova informacija stiže 6. dana potrage za devojčicom.

Snimak je napravio čovek, Srbin koji boravi u Beču, te je pokušao da se obrati ženama koje su bile u pratnji devojčice, ali nisu ništa uspele da ga razumeju.

Kako je rekao, one su je dozivale, ali dete im se nije odazivalo!

Ovo je snimak na kojem se nalaze dve žene i devojčica za koju se tvrdi da je nestala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora. Snimak je napravljen u Beču.

značka policije
značka policije / Izvor: Srbija Danas

Hitno oglašavanje MUP-a

Tim povodom je MUP uputio apel Srbima koji žive u Beču, a koji imaju bilo kakave informacije o slučaju, da se jave.

- Mole se svi naši ljudi koji žive u Beču, ako vide devojčicu da odmah obaveste policiju! - navedeno je u apelu.

Danka ima dve godine, smeđu kosu i braon oci visine oko 85 centimetara.

Nestala Danka ima bradavicu, viseću, dužine oko jedan centimetar na lesici levog uha, na strani ka licu, i mladež na nadlaktici leve ruke, sa spoljne strane ka leđima, nepravilnog oblika u boji za nijansu tamnijoj od boje kože.

Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Društvene mreže

Danka Ilić viđena u Beču?

Devojčica Danka Ilić je viđena navodno kako nezvanično saznajemo u pratnji dve Rumunke u Beču. Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak.

Intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju devojčice.

Ova informacija isplivala je u 6. danu potrage za devojčicom Dankom Ilić, o kojoj se od utorka ne zna ništa.

Policija u Srbiji neumorno radi na rasvetljavanju slučaja nestale dvogodišnje devojčice, koja je iščezla iz dvorišta kuće u Bansjkom Polju u Boru.

Reka
Reka / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Pretražuje se ponovo Brestovačka reka

Kako saznajemo sa lica mesta, od jutros se pretražuje ponovo Brestovačka reka. Pretraga Brestovačke reke u potrazi za nestalom Dankom Ilić trenutno uključuje timove spasilačkih radnika koji pažljivo pretražuju obalu i okolno područje.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Društvene mreže

Šesti dan potrage za Dankom Ilić

Danka Ilić (2) nestala je pre šest dana i od tada joj se gubi svaki trag. Ekipa portala Srbija Danas nalazi se i danas na licu mesta. 

Roditelji Danke Ilić
Roditelji Danke Ilić / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković/Facebook Printscreen/Ивана Илић

Roditelji Danke napustili policijsku stanicu

Roditelji male Danke Ilić za kojom se traga već peti dan upravo su napustili policijsku stanicu u Boru gde su bili na ispitivanju.

Policija pretražila ključan deo imanja

Kako saznaju naši reporteri sa lica mesta, dan posle nestanka komšija je policiji saopštio važne informacije vezane za potragu. Kako se navodi, na imanju gde je nestala Danka postoji površina vode nalik na malo jezero, čija se veličina procenjuje na oko 2 metra kvadratna.

Površina je, kako saznajemo, prekrivena travom a ispod je voda.

Komšija je posumnjao da je devojčica možda upala unutra zbog čega se ponudio da pretraži tu površinu. Policija je, po dojavi komšije, pretražila ovaj deo imanja i ispipala dno. Devojčica nije bila unutra.

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković/ Privatna arhiva

Četiri službe danas tražile Danku sa zemlje i iz vazduha

Danas su dva helikoptera sve do 15 časova intenzivno nadletali čitav ovaj kraj. Oni su se spuštali i leteli veoma nisko, kako im nijedan detalj ne bi promakao.

Tokom dana su bili pripadnici UKP, nadletali su helikopteri, a sve što se dešavalo na tlu snimalo se posebnim kamerama iz letelica, a sve u cilju novih eventualnih detalja koji bi doprineli istrazi.

Cilj ove akcije bio je da se reaguje na sve što se iz vazduha snimi, a deluje kao čudno i sumnjivo.

Policijska stanica u Boru
Policijska stanica u Boru / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Poznato zašto su roditelji ponovo u policiji

Kako se saznaje policija sa ocem i majkom Danke proverava sve inofrmacije koje su dobili tokom istrage, preko "Pronađi me" ili koje su dobili operativno.


 

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković/Facebook Printscreen/Ивана Илић

Majka došla na saslušanje

Majka nestale Danke Ilić, Ivana Ilić, došla je u policijsku stanicu u Boru gde je danas po peti put na informativnom razgovoru od nestanka ćerke u utorak popodne.

Kako prenose reporteri sa lica mesta, majka nestale Danke Ilić je u policiju došla sama, a ušla je posle muža gotovo neprimetno, prolazeći iza kola.

Roditelji Danke Ilić
Roditelji Danke Ilić / Izvor: Srbija Danas/Facebook printscreen/Милош Илић

Otac Danke Ilić stigao u policijsku stanicu

Otac Danke Ilić, Miloš Ilić (30), došao je danas oko 14 sati u policiju u Boru, u pratnji svojih roditelja, na informativni razgovor u vezi sa nestankom ćerke.

Helikopteri nadleću
Helikopteri nadleću / Izvor: Srbija Danas

Helikopteri nadleću Brestovac

Kako saznajemo, helikopteri koji su pre par sati preletali iznad Banjskog Polja, sada nadleću selo Brestovac.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Privatna arhiva

Na dan nestanka čuli se jezivi zvuci

Napetost u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz naselja Banjsko Polje kod Bora, dobija novu dimenziju nakon što je komšinica za naš portal otkrila da su njena unučad čula uznemirujuće zvuke iz dvorišta kuće gde je devojčica poslednji put viđena.

Prema rečima komšinice, koja je želela ostati anonimna, njeni unuci su čuli uznemirujuće zvuke iz dvorišta kuće gde je Danka poslednji put viđena, istog dana kada je devojčica nestala. "Čuli su vrištanje i plakanje", rekla je komšinica.

Razlog zbog kojeg su se čuli krici iz dvorišta još uvek nije poznat.

Borsko jezero
Borsko jezero / Izvor: Srbija Danas

Novi smer potrage

Nakon pet dana intenzivne potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić iz Bora, koja je nestala u naselju Banjsko Polje, nova faza istraživanja usmerava se na mogućnost da se Danka nalazi u blizini Borskog jezera.

Prema novim informacijama, istražitelji razmatraju mogućnost da se Danka možda nalazi u blizini Borskog jezera, koje se nalazi nedaleko od naselja Banjsko Polje.

Nestanak dvogodišnje Danke izazvao je mobilizaciju lokalnog stanovništva, uz aktivno učešće policije i spasilaca. Međutim, iako su pretrage obuhvatile široko područje oko mesta nestanka, do sada nisu dovele do pronalaska devojčice.

Sada, prema novim informacijama, istražitelji razmatraju mogućnost da se Danka možda nalazi u blizini Borskog jezera, koje se nalazi nedaleko od naselja Banjsko Polje.

Izvor iz istrage je i juče istakao da će tokom nastavka potrage možda biti potrebno da se pregleda i celo jezero.

Helikopteri nadleću Banjsko Polje
Helikopteri nadleću Banjsko Polje / Izvor: Srbija Danas

Helikopteri nadleću Banjsko Polje

Nestale devojčice Danke Ilić (2) nema već pet dana. Potraga se nastavila i danas, a ekipa portala Srbija Danas je na licu mesta.

Trenutno Bansko Polje, mesto gde je nestala mala Danka, nadleću helikopteri. Više o tome OVDE.

Policija ispred kuće gde je nestala Danka Ilić
Policija ispred kuće gde je nestala Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas

SD u Banskom Polju, evo šta se trenutno dešava

Ceo prostor je temeljito očišćen i sređen, a prazno mesto koje je ostalo sada je svedočanstvo samo po sebi - verovatnoća da se Danka skriva u okolnim šumama, naslagama granja ili seniku gotovo da ne postoji.

Kako javljaju reporteri našeg portala, prisutno je nekoliko policijaca i novinarskih ekipa, a komšijama je i dalje zabranjen razgovor sa novinarima.

Policija prati meštane iz okolnih kuća i pazi da ne razgovaraju sa novinarima.

Policija je majku Danke Ilić odvela na ovo mesto

Kako se saznaje, policija je sa majkom zapravo prolazila rekonstrukciju kretanja u danu u kom je devojčica nestala.

Majka Ivana Ilić je pokazivala svaki napravljeni korak u utorak, pre nego što je dete naprosto iščezlo iz dvorišta.

Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas/Facebook printscreen/Ивана Илић

Zašto je auto bio parkiran iza kuće, a vrata zaključana?

Ivana je saznala da je trudna, a stan u Boru u kojem je živela sa decom, suprugom Milošem i njegovim roditeljima, postao im je skučen. Zbog toga su, kako se navodi, počeli razmišljati o preuređenju pojate Ivanine porodice koju poseduju u Banjskom Polju kako bi se Miloševi roditelji preselili tamo, dok bi Ivana ostala sa decom u stanu. Međutim, Ivana nije jedini vlasnik te kuće i pojate, ona je takođe u vlasništvu njenog oca i brata, a čuli smo da nisu podržavali ideju da se svekar i svekrva presele tamo - rekli su meštani, dodajući da je Ivana u utorak došla samo da bi videla u kakvom je stanju kuća i pojata i da li bi bilo moguće renovirati ih za stanovanje.

Ivana je u utorak dovezla Danku i sina, parkirajući se pozadi verovatno kako ne bi bila primećena od strane porodice. Navodno, nije imala ključ kuće i zato je policija nakon prijave nestanka naišli na zaključana ulazna vrata. Nije mogla ni prespavati sa decom jer nije mogla ući u kuću, a i sama kuća je u lošem stanju - rekli su komšije iz Banjskog Polja.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Društvene mreže

Potraga za Dankom Ilić ušla u peti dan

Dvogodišnja devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora. Već peti dan od Danke nema ni traga ni glasa.

Dvogodišnja devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora. Bageri su ovih dana raščišćavali teren oko kuće kod koje je Danka nestala. Majka Danke Ilić (2) je dovedena u policiju. Spasioci i pas Zigi napustili su mesto potrage oko kuće.

Juče su vatrogasci, policija i spasioci nastavili da bagerima raščišćavaju teren oko kuće u Banjskom Polju kod koje je Danka poslednji put viđena. MUP je u međuvremenu saopštio da su kanali oko kuće detaljno pretraženi i da Danka nije pronađena.

Ivana Ilić, majka Danka (2) dovedena je u policiju u Bor, potvrđeno je iz policije. Njeno ispitivanje je nastavljeno i juče, ali ona nezvanično, nije osumnjičena. Sinoć se na svom Instagram profilu oglasio i Dankin tata.

Pretraga tunela
Pretraga tunela / Izvor: MUP

Policija razmatra pretragu Borskog jezera

U potrazi za Dankom Ilić (2) devojčicom kojoj se svaki trag u utorak u 13 sati u dvorištu pojate u Banjskom polju kod Bora vatrogasci su spremni da pretraže sve kanale koji vode do jezera u blizini Banjskog polja, a možda će tokom istrage biti potrebno da se pregleda i celo jezero.

Informacije do kojih je došao "Blic" od izvora bliskog istrazi ukazuju da su vatrogasci spremni da pretraže u Banjskom polju i sve vodovodne i kanalizacione sisteme, kao i kanale koji vode čak do jezera u blizini gde je prijavljen nestanak Danke Ilić.

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Instagram Printscreen

Oglasio se Dankin otac

Otac nestale devojčice Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga od utorka oglasio se pre sat vremena na društvenoj mreži Instagram.

On je objavio fotografiju svoje nestale ćerkice koja je poslednji put viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju u Brestovačkom zaseoku na imanju svoje majke.

Bor
Bor / Izvor: Srbija Danas/Saša Džambić

Pušteni muškarci uhapšeni u Bosni

Trojica muškarca koji su uhapšeni u Sarajevu zbog sumnje da su tražili 50.000 evra za informacije o nestaloj Danki Ilić (2) pušteni su na slobodu.

Portparol Federalne uprave policije kaže da je osumnjičena trojka puštena po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

- FUP je protiv tih osoba podneo izveštaj tužilaštvu o počinjenom krivičnom delu i tužilaštvo je naložilo policiji da ih pusti da se brane sa slobode - rekao je Sućeska.

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas

Bageri se povukli iz sela

U Banjskom Polju je već pao mrak i bageri su se povukli.

Oko kuće kod koje je nestala mala Danka, ostala je policija i nekoliko spasilaca koji i dalje pretražuju teren.

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas/Saša Džambić

Uhapšen policajac iz Bora

Priveden policajac iz policijske uprave Bor zbog odavanje informacija iz istrage zbog odavanja informacija o nestanku male Danke Ilić (2). Pao je na poligrafu.

Pretraga tunela
Pretraga tunela / Izvor: MUP

Objavljen snimak pretrage tunela

Jasno se može videti da je tunel sređen, čist, a u njemu ima i vode. Zanimljivo je i to što je jako prohodan.  Van tunela je puno smeća i nereda, dok je unutrašnjost izgleda kao da je neko redovno posećivao to mesto.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, pretražili su tunel, podzemne kanale i šahte detaljno.

Ukupna dužina tog podzemnog prostora je oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i na tom mestu nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se mala Danka tu nalazila.

značka policije
značka policije / Izvor: Srbija Danas

MUP objavio najnovije informacije potrage za Dankom

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

- Nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena u Banjskom Polju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka deteta -sapšteno je iz MUP-a.

Deda nestale Danke se oglasio za SD

Deda nestale Danke Ilić (2) je za naš portal kratko rekao da veruje i da ima intuiciju da je njegova unuka živa i da je tu negde u okolini.

Takođe, istakao je da očekuje da će se agonija kroz koju prolaze uskoro rešiti. Otkrio je da je na dan nestanka male Danke došao do kuće pola sata odmah nakon što ga je ćerka Ivana zvala.

Podsetimo, potraga za Dankom Ilić (2) ušla je u četvrti dan. U potragu od jutros uključeno je još 18 vatrogasaca i pas Zigi.

Otac prošao poligraf

Miloš Ilić, otac nestale Danke Ilić (2) za kojom traga cela Srbija, prošao je poligrafsko ispitivanje. Kako se saznaje, otac danas nije pozvan na ispitivanje u policijsku stanicu u Boru, dok majka jeste zbog toga što je ona poslednja bila sa devojčicom pre njenog nestanka.

 

MUP Bor
MUP Bor / Izvor: Srbija Danas

Završeno veštačenje telefona majke

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, veštačenje mobilnog telefona majke male Danke pokazalo je šokantne i pomalo zabrinjavajuće informacije.
Naime, kako saznaje portal Pink, mnogo poruka i podataka o pozivima je obrisano.

Majka Danke Ilić opet u policiji

Majka Danke Ilić ponovo je danas u policijskoj stanici u Boru gde se saslušava na okolnosti nestale ćerke, policija sa njom prolazi kroz svaku informaciju koja stigne do policije u istrazi nestanka njene ćerke.Majka Danke Ilić ponovo je danas u policijskoj stanici u Boru gde se saslušava na okolnosti nestale ćerke, policija sa njom prolazi kroz svaku informaciju koja stigne do policije u istrazi nestanka njene ćerke.

 

 

Policija u Banjskom polju
Policija u Banjskom polju / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Policija legitimiše građane

U toku je ligitimisanje meštana i pregled okolnih kuća u Banjskom Polju. Kako se saznaje, jedan policajac stoji ispred, dok je drugi unutra i razgovara sa meštanima.

Roditelji nestale devojčice pušteni kući

Roditelji nestale Danke Ilić stigli su kasno sinoć kući iz policijske stanice gde su saslušavani povodom nestanka ćerke. Otac i majka nestale Danke Ilić proveli su juče u policijskoj stanici više od 8 sati gde su bili na informativnom razgovoru.Oni su pušteni kući tek kasno sinoć gde se nalaze i od jutros.

 


 

 

Inspektori
Inspektori / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Traže se tragovi deteta u dvorištu

Ekipe policije, vatrogasaca, spasilaca, ali i gorske službe neprekidno raščišćavaju teren. Već prethodnog dana počeli su sa ovom akcijom koja je trajala čitavog dana i čitave noći. Kako saznaje, dvorište gde je poslednji put devojčica viđena puno je oborenih stabala, smeća, sena, sve su to jedinice policije, vatrogasci, ali i gorska služba čitave noći i dana raščišćavali kako bi lakše mogli da prodru u zadnji deo dvorišta i da na taj način vide da li ima nekih tragova devojčice.

 

Bratislav Gašić
Bratislav Gašić / Izvor: Srbija Danas

Ministar Bratislav Gašić upravo je stigao na lice mesta

Ministar Bratislav Gašić stigao je upravo na lice mesta, međutim još uvek nemamo informaciju šta je razlog ponovnog dolaska. Specijalistički timovi pod rotacijom, kao i još jedan kombi vatrogasaca spasilaca uputili su se za ministrom na istu lokaciju gde je mala Danka, prema dostupnim informacijama, viđena poslednji put.

Spasilački tim
Spasilački tim / Izvor: MUP

Spasilački timovi sa psima pretražuju terene

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica.

Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Hitno poslat novi tim u Banjsko polje

Spasilački timovi za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada uputili su se ka Banjskom polju kako bi pomogli u potrazi za nestalom Dankom Ilić (2), za kojom se traga već tri dana.

Timovi se sastoje od 8 pripadnika i sa po dva terenska vozila, pripadajućom opremom i psima tragačima.

Takođe, u 22.30 tim za ruševine je krenuo ka Boru, on je specijalizovan za spuštanje i pretragu rupa, pa se pretpostavlja da policija želi ispita otkriće rupe na imanju i istraživanje podzemnih kanala, koji su dodatno zakomplikovali slučaj nestanka dvogodišnje Danke Ilić.

Potraga ušla u četvrti dan

U potrazi za devojčicom Dankom Ilić, koje nema već četvrti dan, i dalje nema jasnog traga, nezvanično se saznaje od obaveštenog izvora upućenog u potragu.

Hapšenja u Bosni, tvrdili da znaju gde je nestala Danka

Beogradski Interpool je tražio hapšenje tri osobe sa područja Kantona Sarajevo, koje su iznele tvrdnje da znaju gde je nestala devojčica te tražili 50.000 KM (oko 25.000 evra) za otkrivanje informacija.

Svi su uhapšeni, a pretražena je i njihova okolina te je utvrđeno da devojčica nije kod njih.

Uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufanki

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas

Oglasio se deka nestale devojčice

- Od kada su sin i snaja juče otišli u policiju da daju izjavu nisam se ni video ni čuo sa snajom i sinom. Nisam se čuo ni sa prijateljima od kada je Danka nestala - kaže deka nestale Danke Ilić (2).

Kako kaže, i dalje nema nikakvih novih informacija o nestanku unuke.

- Čekam - kratko je rekao.

Na pitanje da li ima nade da će sve biti dobro, da će naći Danku, kaže:

- Da, imam, čekam informacije od policije. Snaja i moj sin otišli su na informativni razgovor tamo. Ja ne mogu se čujem sa njima, ni sa jednim, ni sa drugim. Nisam ih video kada su završili informativni razgovor juče. Nisam se čuo ni sa prijateljima, ni sa kim od kada je Danka nestala, zbog istrage, dok se ona ne završi - kaže deka nestale devojčice.

On se osvrnuo i na bagere koji su čistili imanje.

- To nije moje, to je od mojih prijatelja, od snajkinih roditelja - kazao je on.

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas/Saša Džambić

Ispred policijske stanice u Boru mirno

Reporteri javljaju da je ispred policijske stanice u Boru mirno. Povremeno neko od zaposlenih izađe ili uđe u zgradu.

Podsetimo, ranije danas su roditelji nestale Danke ponovo došli u policijsku stanicu kako bi dali izjavu.

Za sada nije poznato da li su napustili zgradu.

Roditelji Danke Ilić
Roditelji Danke Ilić / Izvor: Srbija Danas/Facebook printscreen/Милош Илић

Roditelji Danke Ilić skoro 10 sati u policiji

Otac i majka Danke Ilić nalaze se već skoro 10 sati u policijskoj stanici na informativnom razgovoru gde se saslušavaju povodom nestanka ćerke. Oni su u stanicu odvedeni jutros kako bi nastavili sa davanjem izjave koju su započeli juče ujutru.

Bor
Bor / Izvor: Srbija Danas/Saša Džambić

Policija i vojska se povukli iz Banjskog Polja

Policija i vojska napustili su deo oko kuće u Banjskom Polju blizu koje je nestala mala Danka.

U selu nadomak Bora uveliko je pao mrak, a ljudi su se povukli u svoje kuće.

Svi sa nestrpljenjem očekuju informacije o nestaloj devojčici, kojoj se pre tri dana gubi svaki trag.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Youtube Printscreen/ZA MEDIA/Privatna arhiva

Ovo su muškarci iz Bosne koji se povezuju sa nestankom male Danke

Federalna uprava policije (FUP) je večeras provela munjevitu akciju lociranja i hapšenja tri osobe iz Hadžića zbog njihovih tvrdnji da su povezani sa nestankom dvogodišnje devojčice iz Srbije.

Beogradski Interpool je tražio hapšenje tri osobe sa područja Kantona Sarajevo, koje su iznele tvrdnje da znaju gde je nestala devojčica te tražili 50.000 KM (oko 25.000 evra) za otkrivanje informacija.

Nakon što su beogradske agencije prepoznale te informacije o devojčici za kojom traje potraga već tri dana, zatražili su od reakciju. Pripadnici FUP-a su stoga proveli brzu akciju tokom koje su istražitelji Odseka za sajber kriminal uspešno locirali osumnjičene uz pomoć njihove IP adrese.

 

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas/Facebook printscreen/Ивана Илић

Bratislav Gašić stigao u Bor

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić stigao je večeras helikopterom u Bor u kom je pre tri dana nestala mala Danka Ilić.

Gašić je u Bor došao kako bi obišao ljude koji već tri dana neumorno tragaju za nestalom devojčicom.

Projurila policija pod rotacijom ka kući ispred koje je nestala mala Danka

Kako javljaju reporteri sa lica mesta, više kola MUP-a pod rotacijom projurilo u smeru ka kući ispred koje je nestala mala Danka.

Kolonu pod rotacijom pratilo je i jedno crno vozilo.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas/Privatna arhiva

Helikopter nadleće teren, patrole uletele u dom Ilića

Kako javljaju reporteri sa lica mesta, u Banjskom Polju je trenutno pravo opsadno stanje. Više vozila interventne policije se pod rotacijom uputilo ka domu porodice Ilić, a teren nadleće helikopter. 

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Privatna arhiva

U Bosni uhapšene tri osobe zbog sumnje da su povezane sa nestankom male Danke (2)

Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji, saznaje "Avaz".

Kako saznaje avaz, uhapšeni su na području opštine Hadžići. Jedan od uhapšenih se zove Basar i on je državljanin BiH.

Akcija još traje. "Avaz" će objaviti i imena ostalih uhapšenih čim budu kriminalistički obrađeni.

Potraga za Dankom Ilić
Potraga za Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas/Google Maps/Privatna arhiva

Vatrogasci pod rotacijom stigli ispred kuće kod koje je nestala Danka

Vatrogasno vozilo pod rotacijom stiglo je nešto pre 18 sati ispred kuće kod koje je Danka Ilić (2) poslednji put viđena u utorak popodne.

Naša reporterka koja se nalazi u Banjskom Polju rekla nam je da su vatrogasna kola brzo projurila pored dela u kom se nalaze novinari i da se nalaze ispred kuće gde nešto rade.

Policija i vatrogasne službe tokom celog dana raščišćavaju teren oko kuće u Banjskom polju. Naša reporerka javlja da je kuća kod koje je nestala Danka u jako lošem stanju.

Bor
Bor / Izvor: Srbija Danas

Zašto bageri čiste teren oko kuće pored koje je nestala Danka (2)?

Dva bagera trenutno se nalaze na terenu oko vikendice Ilića u blizini koje je poslednji put viđena mala Danka Ilić (2) za kojom se već treći dan traga.

Kako javljaju reporteri trenutno na iskopavanju terena rade dva bagera zajedno, a kako se nezvanično saznaje, kuća je bila okružena deponijom, pa policija, radi lakše pretrage, čisti ovo područje od đubreta.

- Ruše drveće i sklanjaju otpad jer je oko kuće deponija - javljaju reporteri sa lica mesta.

značka policije
značka policije / Izvor: Srbija Danas

Na ova pitanja moraju da odgovore roditelji

Roditelji nestale Danke Ilić odvedeni su u policiju danas u toku dana kako bi se nastavilo saslušanje koje je počelo juče povodom nestanka njihove dvogodišnje ćerkice kojoj se izgubio svaki trag pre gotovo 48 sati u Banjskom polju kod Bora.

Majka i otac nestale Danke Ilić ispitani su na okolnosti nestanka ćerke.

- Policija proverava privatni život i kontakte članove porodice nestale Danke Ilić. Ne isključuju ni jednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita - kaže izvor "Blica".

Gradonačelnik Bora stigao na lice mesta

Kako saznajemo, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić stigao je na lice mesta.

Policija
Policija / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Roditelji u policiji

Kako Srbija Danas saznaje, policija blokira prilaz vikend-kući na čijem području je poslednji put viđena mala Danka Ilić, međutim, kako nezvanično saznajemo, u planu je da se potpuno raščisti prilaz pojati, uz pomoć velikih mašina, a pre otprilike sat vremena je stigao i bager.

Vozila teške mehanizacije trenutno se nalaze na terenu, iako je broj pripadnika policije trenutno manji u odnosu na prethodne dane.

Kako nezvanično saznajemo, u policiji se došlo do novih informacija, o čemu će se dodatno znati više.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, novi dokazi došli su iz veštačenja telefona roditelja. Roditelji nestale Danke nalaze se ponovo u prostorijama policijske stanice, međutim još nema informacija da li ima veze sa situacijom na terenu gde se trenutno pretražuje zemljište.

Na lice mesta stigli su upravo i vatrogasci spasioci sa prikolicom.

Kuća
Kuća / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Raskopava se teren oko kuće

U blizini vikendice pojavile su se i mašine za raskopavanje terena. Po nezvaničnim navodima raskopavanje će se vršiti u neposrednoj blizini kuće sa ciljem proveravanja terena. Trenutno se vrši priprema za raskopavanje iza objekta.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Privatna arhiva

Ponovo se oglasio MUP

U vezi nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić, oglasio se MUP za Kurir nakon što su pojedini mediji preneli vest da je devojčica pronađena živa i zdrava, nažalost, kako su rekli ovo nije tačna informacija.

- Apsolutno nije tačno da je Danka Ilić pronađena, uputili smo apel svima koji su uključeni u tok ovog slučaja da neproverenim informacijama ne remete istragu - rečeno je iz MUP-a za Kurir.

Policija
Policija / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Oglasio se MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom polju kod Bora, apelujući da se ne objavljuju neproverene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se devojčica što pre pronađe.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, intenzivno rade na pronalasku devojčice kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom.

Mesto nestanka male Danke
Mesto nestanka male Danke / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Šta se dešavalo sat i po vremena pre dolaska policije?

Za porodicu Ilić meštani kažu da godinama nisu bili ovde, u vikend-kući gde se sve izdešavalo, niko ne živi dugo, sve je napušteno i bez uslova za život, te ih čudi činjenica da je decu uopšte neko mogao dovesti tu.

- Ivana je sa bratom i porodicom odrasla ovde, kako im je majka umrla, odselili su se svi, u toj kući gde je Danka nestala, niko ne živi godinama. Šta je nju navelo da taj dan dođe ovde, ko zna. Godinama je niko nije video, prvi dan dođe i eto šta se desilo. Pritom nije se parkirala sa ove strane kuće, pored puta, nego iza te štale, sad je sve sumnjivo. Dankin nestanak je prijavljen tek posle sat i po vremena, kaže da je ona tražila prvo sama, pa je zvala muža i onda se uključila policija i svi ljudi iz okoline - rekla je komšinica i dodaje:

Više o tome OVDE.

Policija
Policija / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Otkriveno čiji je punto

Kada je reč o muškarcu koji je upravljao zelenim "puntom" koji je u vreme nestanka devojčice prošao velikom brzinom ulicom gde se sve izdešavalo, nije mnogo olakšalo potragu.

Kako saznajemo, on je ispitan u policiji kada je ustanovljeno da je u pitanju komšija koji živi nedaleko od kuće ove porodice, s tim da je bio u alkoholisanom stanju, te je vozio velikom brzinom.

Policija
Policija / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Kišovito jutro u Boru

Kiša ovoga jutra pljušti, što nikako nisu povoljni uslovi za potragu, ali svi se nadaju najboljem. U Banjskom Polju i dalje ima policije koja obezbeđuje prilaz kući, a tu su i meštani koji nemaju namere da odustanu od traganja za malom Dankom.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija
Policija / Izvor: Srbija Danas

Ujna devojčice: Teško nam je...

- Nada nas ne napušta. Teško nam je svima sve ovo palo. Ne mogu ništa više da kažem, razumite - rekla je Dankina ujna za Kurir. Ona je prva, u utorak po podne, objavila vest na društvenim mrežama da je devojčica nestala.

Banjsko polje
Banjsko polje / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

U Banjskom polju mrak i tišina

S obzirom da su Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji obustavili dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, danas su ulice dosta praznije nego juče.

Naime, juče u ovo vreme, trajala je intenzivna potraga za detetom, međutim, ove noći su mračne ulice i osvetljene zgrade jedino što se vidi u centru Banjskog Polja.

 

Policija
Policija / Izvor: Srbija Danas

Komšinica: Njenog oca poznajem od malena

Komšinica porodice Ilić, Živanka Trajković, istakla je da je o nestanku male devojčice saznala od policije.

- Juče je bilo otprilike 14 časova, kada su u trenutku dok smo radili nešto oko kuće, naišla dva policajca i pitala nas da li smo videli dvogodišnju devojčicu koja je nestala. Kad sam pogledala, brdo je bilo puno policajaca, narod je već krenuo u potragu, nakon čega smo se i mi uključili u potragu. Ishod je takav kakav jeste, ne znamo šta dalje - rekla je komšinica Živanka.

Kako kaže, Dankinog oca Miloša, kao i njegove roditelje, poznaje od malena:

- Majku ne poznajem, ali Dankinog oca znam od malena, jedno divno i fino dete, kao i njegovi roditelji. Ništa sumnjivo za njih i o njima nismo čuli, ovo što ih je snašlo nije dobro i ne znam zašto je to tako.

nestala mala Danka
nestala mala Danka / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Ispred kuće gde je nestala mala Danka policija je postavila šator

Nedaleko od kuće gde je nestala mala Danka (2), vide se šatori. Kako "Novosti" saznaju, njih je postavila policija. Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora.

Inače, dosadašnji rezultati ukazali su na novi pravac u kojem treba da ide istraga.

Nakon što je policija utvrdila da se nestala devojčica ne nalazi na 10 kvadratnih kilometara koji su pretraživani tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u mestu Banjsko Polje kod Bora, potraga za devojčicom će se nastaviti operativnim putem.

nestala mala Danka
nestala mala Danka / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Novi pravac istrage

Kako se saznaje, dosadašnji rezultati pokazali su na novi pravac u kojem treba da ide istraga.

 - Obustavljena je pretraga terena gde je devojčica nestala, ali je intenziviran rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dete ne bude nađeno - kaže izvor Kurira.

nestala mala Danka
nestala mala Danka / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Žandarmerija napušta Banjsko polje

Posle 27 sati intenzivne pretragra policija je obustavla češljanje terena u Banjskom polju i Brestovačkoj banji. Pripadnici Žandarmerije napustili su ovaj deo terena.

Potraga za Dankom Ilić
Potraga za Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas/Privatna arhiva

Ministar Gašić je od sinoć na terenu

Kako se saznaje, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić od sinoć se nalazi na terenu, gde nadzire i bodri brojne ekipe koje učestvuju u potrazi. Kako smo saznali, on je neprekidno na vezi sa timovima od juče uveče, i nalazi se na području koje se pretražuje.

Hitno oglašavanje MUP-a

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Tokom proteklih 27 sati, u potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak juče prijavljen, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Komšija Dankine majke otkrio da su imali tragediju u porodici

Kako navodi komšija, oni su dobri, mirni i fini ljudi, sa kojima niko nije nikada imao problem. Ipak, svi su u šoku jer je nestalo tako malo dete.

"Ljudi su fini imali su tragediju u porodici. Umrla je baba, njena majka vrlo rano, mlada. Kako da me ne začudi, to je stvarno strašno da nestane dete, ali ja tu ništa ne mogu da pomognem", rekao je sagovornik.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas/Privatna arhiva

Toma Fila: "Moguća su dva scenarija"

Poznati advokat Toma Fila kaže da je Igur Jurić, otac tragično nastradale Tijane Jurić uradio sjajan posao kada je u pitanju aktivacija sistema "Pronađi me", i da je to velika stvar za našu zemlju.

On se dotakao mogućeg ishoda nestanka Danke Ilić, gde je predočio moguća dva scenarija:

1. TREBA PROVERITI RODITELJE - NEMOGUĆE JE DA DETE OD DVE GODINE JEDNOSTAVNO NESTANE

2. KRIMINAL, OTIMICA

Roditelji Danke Ilić
Roditelji Danke Ilić / Izvor: Srbija Danas/Facebook printscreen/Милош Илић

Roditelji Danke daju iskaze u policiji

Otac i majka nestale Danke Ilić (2) nalaze se u policiji u Boru gde odgovaraju na niz pitanja koji su potrebni inspektorima kako bi što pre saznali gde je dete nestalo.
Kako se saznaje, policija u slučajevima nestanka deteta ispituje roditelje i postavlja im sledeća pitanja:

Da li su poslednjih dana dobijali čudne pozive i poruke;
Da li su primetili njima nepoznate osobe blizu kuće;
Da li ih je neko i ko kontaktirao putem društvenih mreža;
Da li su njih dvoje imali probleme i nesporazume u braku;
U kakvim su odnosima sa komšijama i prijateljima.

Pojavio se snimak sa sigurnosne kamere

Na društvenim mrežama se pojavio snimak sa sigurnosne kamere kuće koja se navodno nalazi u blizini mesta na kom je nestala devojčica Danka Ilić.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi navodno oko 13.47 sati.


 

Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Telefon majke poslat na veštačenje

Ivani Ilić, majci nestale devojčice Danke Ilić (2) policija je uzela telefon i poslala na veštačenje, piše Blic. Kako nezvanično saznaje isti medij, policija ispituje sve kontakte porodice nestale Danke Ilić i njihove odnose.

Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Male Danke nema na snimku koji je proveravala policija

Policija je pregledala da li ima sigurnosnih kamera na mestu gde je nestala devojčica. Kamera je pronađena samo na jednoj kući kamera, te je taj snimak policija uzela i proverila u pokušaju da dođe do novih informacija.

Komšija Dragan
Komšija Dragan / Izvor: Srbija Danas

Komšija tvrdi da je možda video devojčicu neposredno pre nego je nestala

Meštanin sela u kom je nestala Danka Ilić (2) tvrdi za naš portal, da je juče u 13:45 na ulici ugledao dete na ulici ali da nije siguran da je u pitanju bila upravo mala Danka za kojom već 24 časa traga cela Srbija.

Nestanak devojčice
Nestanak devojčice / Izvor: Srbija Danas

Pronađen snimak na kom se možda nalazi nestala Danka Ilić (2)

Pronađen snimak na kom se možda nalazi nestala Danka Ilić (2).

- Saznali smo da je policija pregledala da li ima sigurnosnih kamera na mestu gde je nestala devojčica. Nađeno je samo na jednoj kući kamera i taj snimak je policija uzela i nastoji da pokuša da dođe do novih informacija. Taj snimak se trenutno proverava - rekao je novinar Kurira sa lica mesta i potom dodao:

- Takođe saznajemo da je po nestanku Danke, majka bila u panici i okrenula muža. On se stvorio za samo nekoliko minuta. Oni su počeli da traže devojčicu. Pošto nisu mogli da je nađu pozvali su policiju. Policija je brzo došla na lice mesta i shvatila ozbiljnost situacije pozvala veći broj patrola. Kasnije su se i pripadnici Žandarmerije uključili. Takođe pripadnici ostalih policijskih uprava su se uključili kao ispomoć u potrazi. Jednostavno se proverava svaki podatak.

Majka Danke Ilić u drugom stanju

Otac i majka dvogodišnje devojčice proveli su nekoliko sati u policiji i dali iskaz u vezi sa nestankom njihove ćerke. Odmah nakon iskaza, otac je poligrafski testiran, dok majka nije, jer je u drugom stanju.

Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas

Proširena potraga za nestalom devojčicom

Proširena je potraga za nestalom devojčicom u mestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija, javlja naš reporter.

Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadleću to područje.

Oglasila se komšinica

Za portal Srbija Danas oglasila se komšinica Živanka Trajković porodice koje je komentarisala slučaj i svoj odnos sa porodicom naročito pohvalivši policiju i građane koji pomažu u traženju devojčice.

-Tačno vreme, kada se to desilo, ne mogu da znam. Ja sam nesto radila u njivi i videla policiju koja ide ka nama. Oni su nas pitali jesmo li videli devojčicu koja je nestala. Mi smo se zgranuli misleći kako je moguce da nestane dete u ovakom naselju. Onda su se pojavila brojna kola policije i drugih službi, koje su pretraživale teren - navodi komšinica komentarišući dalje svoje odnose sa porodicom:

-Majku licno ne znam, a oca znam kao dete. Dede znam, to su ljudi kao i ja obični građani, samo lepo o njima mogu da kazem. Želela bih da zahvalim svim građanima, policiji i sanitetu sto celu noć po kisi i vetru traže devojčicu. Trudim se da im skuvam topao čaj, ponosna sam sto sam građanin ove države a pogotovo mog grada Bora.

Oglasio se vođa volontera

Izjavu za medije dao je Miroslav Androbić vođa volonterske grupe koji je saopštio sledeće:

-Sinoc smo samo došli da pomognemo i vratili se jer je na terenu bila Žandarmerija. Jutros smo organizovani kao Četa za spasavanje Rudnika iz Bora. Pretražili smo jutros, u dogovru sa komandirom, Brestovačku reku iznad banje Brestovače do skretanja za banju na mostu kod Brestice. Teren je jako nepristupačan, mi smo jako teško prelazili teren i mogu da kažem da je nemoguće da dete od dve godine tuda prolazi.

Komšije sumnjaju da je Danka oteta

U scenario otmice sumnjaju komšije.

- Sve je pregledano. Šuma je obiđena 15 puta. Postoji samo mogućnost da nije neko naišao sa strane i pokupio dete. Toga se plašim. Ovde je, inače, mirno nasilje. Jedna dlaka nije falila nikome do sada, a kamoli detetu. Nadamo se da će biti najbolji ishod - rekao je Trajković, prvi komšija porodice nestale Danke Ilić.

Majka nestale Danke (2) završila u bolnici

Kako je našem reporteru sa lica mesta potvrđeno, majka nestale Danke je sinoć kada je čula za vesti završila u bolnici, otkriva izvor blizak porodici.

Oglasio se Dankin otac

Otac nestale devojčice se oglasio na mrežama potresnim rečima.

- Zlato tatino, naći će te tata!! Svete moj mali - napisao je Miloš Ilić, otac devojčice.
 

Oglasio se deka nestale Danke

- Bog neka vam pomogne, molimo se da je nađete živu i zdravu! Molimo se da uskoro budete sa vašom lepoticom. Daće Bog druže, danas je ceo Bor uz vas - samo su neke od poruka podrške koje su mogu naći ispod fotografija koje se tokom jučerešnjeg dana masovno objavljivala na društvenim mrežama.

- Danka je šampion! Uskoro je sa nama, daće Bog. Velika podrška i nada da će se sve dobro završiti. Svi smo uz vas.

Nenad Periš
Nenad Periš / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Otac Mateja Periša uputio dirljivu poruku porodici nestale Danke

Nenad Periš se oglasio na društvenoj mreži povodom nestanka Danke Ilić (2) iz Bora: 

- Znam koliko im je u ovim trenucima teško. Prošao sam to, dani iščekivanja su najteži... Dankinim roditeljima želim da poručim "vera nikada ne posustaje". Zato se molim Bogu da im da snage i da ne gube nadu. S roditeljima, porodicom iskreno se molim da nam svima da snage da dočekamo srećan kraj - kazao je otac nastradalog mladića iz Splita.

značka policije
značka policije / Izvor: Srbija Danas

Oglašavanje MUP-a

Nakon potrage za Dankom Ilić (2) u Boru koja traje skoro 20 sati, oglasio se i MUP: "Pretraga terena je u toku, intenzivno se radi na pronalasku male devojčice - rekla je Dragana Petrović, potparol MUP Bor."

Na info tablama izdato jasno upozorenje

Sistem za brz pronalazak nestale dece „Pronađi me“, koji je juče prvi put pokrenut, u Srbiji je aktivan od oktobra prošle godine. Svakom građaninu Srbije stigla je SMS poruka o nestanku male devojčice. Prekinuto je emitovanje programa na TV ekranima i građanima je prikazana fotografija nestale devojčice sa ličnim podacima, s ciljem da se ubrza potraga i eventualno brzo pronalaženje deteta. Na autoputevima se mogu videti Info table  u službu sistema "Pronađi me".

Od nestanka male Danke nema ni nje

Ekipa Srbije Danas je od meštana čula jednu stvar koja može baciti drugačije svetlo na nestanak devojčice Danke. Naime, po njihovim navodima u selu postoji jedna žena koja se u poslednje vreme veoma čudno ponaša, obija kuće i sama šeta po šumi. Sumnjivo je što se po navodima meštana, od nestanka male Danke, dotična žena nigde nije pojavila. 

Policija
Policija / Izvor: Srbija Danas

Blokiran ulaz u selo

Kako saznajemo sa lica mesta, policija je blokirala sve prilaze mestu u kom je nestala Danka Ilić (2). Vozilima nije dopušteno da prođu. Podsetimo, nadležni apeluju na građane da ne kreću samoinicijativno u potragu, kako ne bi ometali iskusne spasioce, a ukoliko bude bilo potrebe biće pozvani građani dobrovoljci.

Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas

Apel građanima

Nadležni apeluju na građane da ne kreću samoinicijativno u potragu, kako ne bi ometali iskusne spasioce, a ukoliko bude bilo potrebe biće pozvani građani dobrovoljci.

Potraga za nestalom Dankom Ilić
Potraga za nestalom Dankom Ilić / Izvor: Srbija Danas

Potraga ušla u 16 sat

Na terenu su Žandarmerija, volonteri, policijske snage, vatrogasne ekipe i svi zajedno se spremaju da krenu u pretragu reke. Kako je naša ekipa saznala na licu mesta, data je direktiva da se krene u pretragu reke. Takođe, ponovo su podignuti i dronovi.

Žandarmerija
Žandarmerija / Izvor: Srbija Danas

Sve i dalje vrvi od žandarmerije

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) ušla je u 15 sat. Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, prisutne su jake snage žandarmerije kao i Gorske službe spasavanja. Nestala devojčica kojoj se svaki trag gubi od utorka oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora dok se igrala sa majkom i bratom, nije nađena ni posle opsežne celonoćne potrage.

Šator
Šator / Izvor: Srbija Danas

Uspostavljen štab

Pretraga za nestalom Dankom ušla je u 13. sat, a kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, jake policijske i vojne snage tragaju za devojčicom. Na terenu koji se pretražuje podignuti su i šatori hitnih službi, a potraga se, uprkos mraku i jakoj kiši, nastavlja.

Prema informacijama sa lica mesta, ministar policije Bratislav Gašić, ostaće sa žandarmerijom, policijom i spasiocima tokom noći.

Potraga
Potraga / Izvor: Srbija Danas

Apel policije građanima

U večernjim satima policija, kao i Gorska služba uputili su apel građanima da se sklone kako ne bi ometali potragu.

Nove infomacije biće objavljene na aerodromima

Prema rečima ministra Gorana Vesića, svaka nova informacija se objavljuje na displejima na autoputevima, aerodromima, železničkim stanicama i tako građani mogu da budu obavešteni o potrazi.

- Svaka nova informacija se objavljuje na displejima na autoputevima, aerodromima, železničkim stanicama i tako građani mogu da budu obavešteni o svemu. Važno je što je odmah počela potraga, da bi se što pre našla nestala osoba. Moramo da budemo pribrani i smireni i da sve informacije idu na jedno mesto - kazao je Vesić.

Dronovi MUP-a su uključeni u aktivnu potragu

Pripadnik jedinice za spasavanje Danijel Aleksić govorio je o prirodi potrage i tehničkoj podršci koju MUP i spasilačke službe koriste u aktivnoj potrazi za Dankom

- Celu akciju vodi MUP i mi kao spasilačka služba radimo po instrukcijama koje smo dobili. Područje trenutno termovizijom pretražujemo dronovima MUP-a i privatnih kompanijama. Dok je bilo dnevne svetlosti građani su bili uključeni u potragu, ali zbog termovizionih dronova su zamoljeni da se sklone sa terena kad je pala noć. Trenutno čekamo dolazak naših i policijskih pasa, kada ćemo oblast podeliti na različite oblasti pretrage - rekao je Aleksić.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Srbija Danas

Komšije je videle poslednji put

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kaže da su došle spasilačke jedinice, kao i veliki broj građana da traži malu Danku, a kako kaže prve komšije su je poslednji put videle.

- Uključio se veliki broj sugrađana, tu su dronovi i spasilačke jedinice, a čekaju se i specijalni psi za potragu. Teren je težak, postoje mnogo šuma i tu je i potok. Majka se okrenula na sekund, a ond aje dete nestalo i službe će da rade svoj posao. Prve komšije su videle poslednji put dete - kazao je Milikić.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Privatna arhiva

Nestanak Danke Ilić prijavljen je oko 13 časova

Nestanak dvogodišnje devojčice Danke Ilić prijavila je majka oko 13 časova, a opsežna potraga policije i vojske je ubrzo počela.

Danka Ilić (2), devojčica čiji je nestanak prijavljen od utorka oko 13 časova u naselju Banjsko polje kod Bora dok se igrala sa majkom i bratom, još uvek nije pronađena.

 

Policija, vatrogasci-spasioci, Gorska služba spasavanja, lovci i građani intenzivno tragaju za njom već više od 16 sati. Sistem "Pronađi me", poznat i kao "amber alert", aktiviran je sinoć prvi put u Srbiji u vezi s ovim slučajem.

Na terenu su Žandarmerija, volonteri, policijske snage, vatrogasne ekipe i svi zajedno se spremaju da krenu u pretragu reke. Kako je naša ekipa saznala na licu mesta, data je direktiva da se krene u pretragu reke. Takođe, ponovo su podignuti i dronovi.

Na mesto nestanka dvogodišnje Danke poslate su sve raspoložive snage, a moguće je videti i helikopter koji preleće mesto na kom se sumnja da je nestala devojčica.

Ekipa portala Srbija Danas nalazi se na licu mesta i kako javljaju naši reporteri, kiša, koja gotovo ceo dan pada, a pogotovo mrak koji je pao, značajno otežavaju potragu za Dankom.

Žandarmerija je noćas ušla u Banjsko polje sa četiri vozila i džipovima sa kvadovima. Teren češljaju po sektorima, kako bi svaki bio detaljno pretražen još jednom.

Podsetimo, drama je počela oko 13 časova, kada je, kako je Dankina majka Ivana navela, devojčica nestala dok je ona drugom detetu, trogodišnjem sinu, davala da pije vodu.

- Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala.

Danka Ilić
Danka Ilić / Izvor: Privatna arhiva

Kako je očajna žena objasnila, porodica živi u Boru, a u Banjsko polje kod Brestovačke banje su došli, jer su "njeni poreklom odatle".

Devojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u rep.

Ubrzo se u potragu dalo više stotina građana, na lice mesta su stigli policija, vatrogasci spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja... Podignut je i dron, a stigli su i psi tragači.

U večernjim satima policija, kao i Gorska služba uputili su apel građanima da se sklone kako ne bi ometali potragu.